Magyarországon az intim torna mellett van egy speciális alhas védő tréning, amit a PC izmok fejlesztésére alkalmaznak, ez pedig a Kriston Intim Torna vagy KIT.

A módszer nem csak tornát takar, ami a gátizmok erősítésére szolgál. A gyakorlatok és a hozzájuk tartozó életmódbeli tanácsok révén egy egészségvédő, egészségfejlesztő módszer.

A program kidolgozója Kriston Andrea, diplomás egészségtanár. A módszert 12 órás tanfolyam révén lehet elsajátítani, aminek nem csak a rehabilitációban hanem a megelőzésben is szerepe van.

 

A KIT felkészít a terhességre, szülésre, nőgyógyászati, urológiai műtétekre. A szülés, műtétek utáni regenerálódást elősegíti. Az inkontinencia megelőzésében és kezelésében is szerepe van. Hozzájárul az egészséges alhasi működéshez, az örömtelibb szexuális élethez. Csökkenti a menstruációval járó kellemetlen tüneteket, és a nőgyógyászati gyulladásos megbetegedések előfordulását is. Javítja az élet minőségét.

„A KIT: az alhas izmait, kötőszöveteit, szerveit védő egészségnevelő program nőknek, férfiaknak, gyerekeknek, megelőzési és szövetgyengeségből, keringési nehézségből illetve egyéb más funkciózavarból származó tünetek megszűntetésére, mérséklésére való törekvéssel.”  (forrás: http://www.intimtorna.hu)

A Kegel gyakorlatok és a KIT összehasonlításáról tovább olvashattok a http://www.intimtorna.hu/kegel-torna oldalon.

 

Szerző: karla-noieg  2012.01.19. 13:26 1 komment

Címkék: kit

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-egeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr363590025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bnége 2012.01.22. 13:10:10

Ha szeretnéd elvégezni Kriston Intim Tornát, a tanfolyam díja 16 000 Ft. Tanfolyamok egész évben folyamatosan indulnak a Kálvin térnél, Budán a XI. kerületben, de otthoni oktatást is vállalok Tel: 06/20-9479-583 intimtorna.lapunk.hu
Bodainé Grosz Erzsébet intim torna oktató
süti beállítások módosítása