Az előző bejegyzésben már írtam arról, hogy az aranyér megelőzésében, kezelésében a táplálkozásnak milyen szerepe van. Ebben a bejegyzésben különböző otthoni praktikákat, hagyományos gyógymódokat mutatok be az aranyér kezelésére.

Ülőfürdő

Meleg ülőfürdő: nincs másra szükség csak egy kis testhőmérsékletű vízre, aminek a hőmérsékletét fokozatosan 40 fokig kell megemelni. Ezt naponta érdemes 2-3-szor ismételni az érintett területen 20 percig. Segítségével enyhül a fájdalom.

Keserűsós ülőfürdő: a sónak jó nedvszívóképessége van, így a visszérben lévő vér nedvességtartalmát csökkenti, ezáltal csökkenti a gyulladást és a duzzanatot.

Kamillavirágos ülőfürdő: 50gr kamillavirágot tegyünk kb. 10 liter vízhez, majd az elkészült és testhőmérsékletűre hűlt ülőfürdőbe üljünk 10 percet. Fontos, hogy a kamilla allergiás reakciót válthat ki, ez esetben allergiás bőrgyulladást okozhat, ezért érdemes előbb egy kisebb bőrterületen kipróbálni.

Borogatás, pakolás

Tea: a benne található csersav (tannin) hatására csökken a gyulladás, fájdalom, duzzanat. Érdemes hideg teás borogatást (akár egy beáztatott teás filtert) a végbélnyílásra helyezni.

Közönséges mogyoró levele: flavonoidot és illóolajat tartalmaz. Borogatásként alkalmazhatjuk sebekre, aranyérre, visszerekre is. Nagyon jó összehúzó, gyulladás csökkentő és fertőtlenítő hatású.

Bodza: a bogyókból készíthetünk pakolást. Nem kell mást tenni, csak a bodzabogyókat szétnyomni és kevés vízzel krémszerűre keverni, és így helyezni az érintett területre.

Burgonya: egyszerű és nagyszerű megoldás a reszelt burgonyából készült borogatás. Érösszehúzó, nyugtató hatású.

 

Olajok, krémek

Búzacsíraolajjal naponta néhányszor érdemes bekenni az aranyeret.

A boltokban kapható krémek közül  a körömvirág, vadgesztenye, fekete nadálytő, aloe vera tartalmúak jótékony hatásúak.

 

Szerző: karla-noieg  2012.02.20. 19:38 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-egeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr154134099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása