A New Jersey Rutgers Egyetem kutatói elsőként készítettek egy 12 perces animációs filmet arról, hogy mi történik a női agyban orgazmus alatt.

MRI vizsgálatot végeztek, ami az agy aktivitását és oxigénfelvételét rögzítette. Az agyi aktivitást színkódok mutatták (piros, sárga, fehér). Egy diákot kértek fel a vizsgálatra, aki az MRI készülékben végzett önkielégítést és így érte el az orgazmust. Eközben felvételeket készítettek, amin jól láthatóak a színskála segítségével, hogyan kapcsolódnak be az egyes agyi területek az orgazmus közeledtével:

1. az agykéreg aktiválódik, ami a nemi szervekhez köthető

2. a limbikus rendszer aktiválódik, ami az ösztönös viselkedésért, érzelmekért, hosszútávú memóriáért felelős

3. kisagy és a frontális lebeny következik

4. orgazmus közben a hipotalamusz színeződik el fehérre (ez a legnagyobb aktivitás), oxitocint szabadít fel, ami méhösszehúzódást okoz. A hipotalamusz aktivitása csak egy esetben bizonyult ennél magasabbnak, epilepsziás rohamoknál.

Forrás: Medipress

Szerző: karla-noieg  2012.04.25. 17:03 Szólj hozzá!

Címkék: orgazmus

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-egeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr134473096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása