Gyömbér - az émelygés, hányinger leghatékonyabb ellenszerének tartják, Kínában már több, mint kettőezer éve használják. Különösen ajánlott a terhesség első harmadában, reggeli rosszullétek enyhítésére. Használhatjuk nyers, kandírozott, por formájában is, de teát is nyugodtan készíthetünk belőle.

Jeges italok - a terhesség alatt orvosságot jelenthetnek a hányingerre. Ilyen lehet a gyümölcslé, ami nem szénsavas, vagy a gyümölcsturmix vízzel. A jeges ital, helyett jégkrémet is fogyaszthatunk, csak egy dologra figyeljünk, hogy víz alapú legyen és gyümölcsös. A tej alapúak inkább ellentétes hatásúak. Jót tesz a jégkocka szopogatása is, amit akár gyümölcsléből is készíthetünk.

Citrom, olajbogyó - mindkettő csökkenti a hányingert, a puffadást, és a fokozott nyáltermelődést is. Ha émelygünk érdemes olajbogyót rágcsálni, vagy citromot nyalogatni, vízbe facsarva fogyasztani.

Tea- a kamilla, citromfű, borsmenta akár külön-külön, vagy keverékként is kitűnő hányinger csökkentő. Emellett oldják a gyomorgörcsöt és az emésztést is javítják.

Üres leves - a zöldségleves, erőleves amellett, hogy gyomorkímélő, még kellő mennyiségű táplálékot is biztosít hányinger esetén.

Keksz, pirítós - gyakran segít a terhesség első trimeszterében jelentkező reggeli rosszulléten, de a nap folyamán is nassolhatunk egy kis ropit, puffasztott rizst, müzli szeletet, hogy a szükséges kalóriát fedezzük.

Szerző: karla-noieg  2012.02.13. 13:25 Szólj hozzá!

Címkék: hányinger

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-egeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr534101350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása