Ki gondolta volna, hogy a hangunk ennyire árulkodó lehet. Az Ethology című folyóiratban megjelent kutatás szerint a férfiak már a nők hangjából is felismerik a menstruáció napjait.


A kutatáshoz brit tudósok összesen 10 nőt kértek fel. Feladatuk az volt, hogy a menstruációs ciklus különböző pontjain számoljanak el ötig, és ezt rögzítsék hangfelvétellel. Ezt követően férfiakat kértek fel arra, hogy hallgassák meg a felvételt, és mondják meg melyik hang tartozik egy nehéz napokban lévő nőhöz. Egy másik csoport férfinak ugyanezt  a feladatot adták, azzal a különbséggel, hogy a peteérés idejében készült hangfelvételt egy köztes napi felvétellel helyettesítették. Végül az utolsó csoportnak meg se mondták, hogy a tesztnek köze van a menstruációhoz, egyszerűen arra kérték őket, válasszák ki azokat a női hangokat amelyek a legkevésbé vonzóak. Meglepő, de a férfiak mindhárom csoportnál 35%-ban eltalálták mely hang tartozik a menstruáló nőkhöz, még az utolsó csoport is. A brit kutatók szerint ez nem lehet véletlen.


Úgy tűnik a menstruációs ciklus alatti hormonváltozások, nem csak a közérzetünkre, viselkedésünkre hatnak, már a hangunkat is befolyásolják.


Ti mit gondoltok?

 

Szerző: karla-noieg  2012.02.02. 07:00 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-egeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr894049915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása