Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden nőben felmerül ez a kérdés, ha az első gyermekét várja. A válasz: IGEN.

Minden egészséges, áldott állapotban lévő nő folytathat szexuális életet, addig, amíg a méhszáj ki nem nyílik, vagy a magzatvíz el nem folyik.

Mit érez a magzat?

Nem kell attól félni, hogy kárt teszünk születendő gyermekünkben, mert a magzatot óvja a méh és a benne lévő magzatvíz is, a méhnyaknál lévő nyákdugó pedig védi a fertőzésektől. Egyes kutatások szerint a babára jó hatással vannak az anya orgazmusa során felszabaduló hormonok.

 

A leendő szülők

A terhesség során bekövetkező hormonális, testi, lelki változások befolyásolják a nő szexuális aktivitását is. Az első három hónapban jelentkező rosszullétek, hangulatingadozások, miatt a szexuális vágy általában csökken. A második trimesztert a terhesség legszebb időszakának tartják. A kezdeti rosszullétek elmúlnak, a hormonok is megnyugodnak, és a kismama szinte kivirul, szexuális aktivitása is nő. Ennek oka pedig az, hogy a medence táján, így a nemi szervekben is vérbőség van, a hüvely nedvesebb, a szex élvezetesebb. A harmadik harmadban a nők már túl nagynak érzik magukat, így inkább ölelésre, simogatásra, egy kis bújásra vágynak. A terhesség alatt a férfiak általában féltik, óvják az anyát és a magzatot, ezért ritkán ők a kezdeményezők. Ne feledjük, hogy nekik is meg kell küzdeni az érzelmekkel, a tudattal, hogy hamarosan apává válnak és bizony a harmadik trimeszterben egyeseket már zavar, hogy hárman vannak az ágyban. Fontos, hogy a férfiak mindig vegyék figyelembe a nő szervezetében bekövetkező változásokat, és a leendő szülők a szexből ne  csináljanak tabut, mindent meg kell beszélni.

Amikor nem lehet szex a terhesség alatt:

  • Vérzés jelentkezik
  • Alhasi fájdalom, görcsök
  • Kinyílt méhszáj
  • Magzatburok megrepedt
  • A partner genitális herpesszel fertőzött

 

 

Szerző: karla-noieg  2012.02.03. 10:15 Szólj hozzá!

Címkék: szex magzat szülők

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-egeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr494057333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása