Mint már előző bejegyzésben is említettem a gátizmok, vagy PC izmok felelősek az alhasi szervek alátámasztásáért, és szerepük van azok optimális működésében. Közreműködnek az ürítési funkciók akaratlagos szabályozásában, a szexualitásban, szülésben is.

Eddig a Kegel gyakorlatokról a stressz inkontinencia kapcsán írtam, de ne feledjük, hogy ezek a gyakorlatok szerepet játszanak az orgazmus kiváltásában, illetve intenzitásának növelésében is, mivel a hüvely izmait is feszesebbé, erősebbé tesszük általuk.  Az intim torna (gátizom torna) révén megtanulhatjuk a PC izmok tudatos megfeszítését és lazítását is, és szex közben is tudatosan használhatjuk a tanultakat, így a partnerünknek is nagyobb élvezetet nyújthatunk szeretkezés közben.

Vonjuk be a partnerünket a gyakorlásba!

Használjunk segédeszközöket pl. gésa-golyót!

 

Hol sajátíthatók el a gyakorlatok?

Szakképzet gyógytornászok, intim torna trénerek tartanak gátizom torna vagy intim torna tanfolyamot, ahol néhány alkalom után, szakképzett segítség mellett elsajátíthatók a gyakorlatok. Ezután magunk folytathatjuk a gyakorlást, vagy gyakorló órára is járhatunk.

Szerző: karla-noieg  2012.01.18. 08:54 Szólj hozzá!

Címkék: gyakorlatok kegel

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-egeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr493572875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása