Mivel a méh süllyedésében a gátizmok gyengeségének nagy szerepe van, ezért először azok megerősítésével próbáljuk visszanyerni az alátámasztást.

  • intim torna -ha nem súlyos a méh süllyedése akkor ezekkel a gyakorlatokkal megerősíthetjük a medencealapi izmokat, és megfelelő alátámasztást biztosíthatunk a méhünknek.
  • hüvelysúlyok alkalmazása
  • elektromos kezelés
  • pesszáriumok, méhgyűrűk -átmenetileg vagy véglegesen

 A ladypower.hu oldalon komplex konzervatív (nem műtéti) terápiás lehetőségről olvashattok.

  • Gyógyszeres kezelés - menopauza után ösztrogén krém, kúp, gyűrű
  • Sebészeti megoldások közül főleg a Manchester plasztikát szokták ajánlani. Súlyos esetben méhkivétel is szóba jöhet.

  Sebészeti kezelés során a méhszalagokat varrják fel, ami átmenetileg megoldást jelent, de hosszú távon sajnos ha a gátizmok továbbra is gyengék maradnak, nem támasztják alá a méhet, a méhszalagok ismét megnyúlnak, és újra kialakul a méhsüllyedés. A legfontosabb tehát a medencealapi izmok megerősítése, még akkor is ha műtéten estünk át, hogy a megfelelő alátámassztást elérjük.

A méhsüllyedés mellé társulhat hólyagsérv (cystocele), vagy végbélsérv (rectocele). A hólyagsérv vizelet inkontinenciát okoz, a végbélsérv pedig székletürítési nehézséget. Ezeket az állapotokat hüvelyplasztikával állítják helyre.

 

        

 

Szerző: karla-noieg  2012.01.21. 20:10 Szólj hozzá!

Címkék: intim torna gátizom torna

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-egeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr513640658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása