A Natural Procreative Technology a menstruációs ciklussal összhangban működő tudomány, amely  a meddőséget krónikus megbetegedésként kezeli, és több okra is visszavezeti kialakulását. Először az okokat vizsgálja ki az ún. Creighton Modellel és a már megszokott eszközökkel, mint a vérvétel, laporopszkóp, ultrahang.

A Creighton Modell a hazánkban Billings-módszerként ismert természetes családtervezési módszeren alapul. A Creighton Modell lényege, hogy a nők megfigyelik saját szervezetüket, és az észrevételeiket egy táblázatba vezetik. Ezzel a nők és az orvosok is hasznos információhoz jutnak, amit a hasznosítani tudnak a kezelés során.

A NaProTechnológia  női szervezet működését, a ciklusát igyekszik megismerni, és vele együttműködve a fogantatáshoz megfelelő körülményeket teremteni.

Hazánkban ezt a módszert még nem alkalmazzák.

 

Bővebben itt olvashatsz róla.

 

Szerző: karla-noieg  2012.01.23. 10:49 Szólj hozzá!

Címkék: meddőség menstruáció naprotechnology

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-egeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr903740354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása