Sok kismamának okoz gondot terhesség alatt, vagy szülés után a gátizmok gyengesége. A terhesség alatti hormonális változások, és nagy súly miatt, ami a hólyagra nehezedik (baba, magzatvíz, méhlepény) alakulhat ki vizelettartási nehézség. Gyakran a szülés után, ahogy a nagyobb terhelés megszűnik, a probléma is elmúlik. Azonban előfordulhat, hogy a szülést követően a gyermekágyi időszak után sem rendeződnek vissza az izmok, több hónapig is tüsszentés, köhögés, emelés, sportolás közben szivároghat a vizelet. Ilyenkor forduljunk orvoshoz.

Terhesség alatt általában stressz inkontinencia jelentkezik, amit a húgyhólyagra nehezedő nyomás és a hormonális változások következtében kialakult záróizom gyengeség okoz.

Néha előfordulhat késztetéses inkontinencia is, de ennek hátterében hólyaggyulladás szokott állni.

A terhesség alatti inkontinenciát megelőzhetjük rendszeres intim tornával, terhes tornával. Ha már kialakult a vizelettartási probléma, akkor jól jöhetnek átmenetileg az inkontinencia betétek, amíg meg nem erősödnek a gátizmok.

 

 

Szerző: karla-noieg  2012.01.25. 09:51 Szólj hozzá!

Címkék: intim torna gátizom torna gátizom vizelettartás medencefenék késztetéses inkontinencia stressz inkontinencia

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-egeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr53752417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása